Domů Aktuality Hejtmanka Karlovarského kraje byla opět zvolena předsedkyní Asociace krajů ČR

Hejtmanka Karlovarského kraje byla opět zvolena předsedkyní Asociace krajů ČR

​Hejtmani českých a moravských krajů podruhé zvolili předsedkyní Rady Asociace krajů ČR hejtmanku Karlovarského kraje Janu Mračkovou Vildumetzovou. Došlo k tomu na jednání rady ve čtvrtek 6. prosince v Hluboké nad Vltavou.

​​
​Prvním místopředsedou Rady Asociace krajů ČR také zůstává Jiří Běhounek, dalšími místopředsedy jsou hejtmani Jiří Čunek, Martin Půta a Oldřich Bubeníček. 

„Velmi si vážím velké podpory ze strany ostatních hejtmanů a hejtmanek, kterou mi vyjádřili. Výsledek volby je pro mě signálem, že uplynulé dva roky v roli předsedkyně Asociace krajů ČR přinesly jasné výsledky a zároveň je pro mě potvrzením, že hejtmani vidí smysl v tom, abychom v nastavených aktivitách pokračovali. Mou snahou po celou dobu bylo a vždy bude hájit zájmy všech krajů a naplňovat jejich společné cíle,“ uvedla staronová předsedkyně Rady Asociace krajů ČR Jana Mračková Vildumetzová. 

Asociace krajů má čtrnáct členů – třináct hejtmanů a pražského primátora. Vznikla, aby hájila a prosazovala společné zájmy krajů například směrem k vládě a státní správě. Současná vláda se se členy asociace pravidelně setkává a jedná o problémech v regionech. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 7. 12. 2018 - 14:57