Domů Aktuality Populární soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí vstoupila do 21. ročníku

Populární soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí vstoupila do 21. ročníku

​Karlovarský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje krajské kolo soutěže Zlatý erb. Jejím cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Města a obce z našeho regionu mohou odevzdávat přihlášky do pátku 18. ledna do 14 hodin. Na vítěze čekají hodnotné ceny, postup do celostátního finále a volný vstup na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Smysl soutěže nespočívá jen ve srovnávání webů měst a obcí, ale také v tom, že jejich provozovatelům poskytuje užitečné informace pro jejich další zlepšování. „Karlovarský kraj se do soutěže zapojil již po třetí a já mám opravdu velkou radost, že se jí každoročně účastní čím dál tím více obcí a měst z našeho regionu. Jen v loňském roce odborná porota hodnotila na dvacet tři přihlášených projektů. Věřím tedy, že i letošní ročník bude neméně úspěšný. Všem soutěžícím přeji hodně štěstí,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Soutěží se celkem ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a nejlepší elektronickou službu a projekty Smart city. Formulář přihlášky do soutěže včetně propozicí najdete na webové stránce www.zlatyerb.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola se uskuteční v březnu. Vítězové jednotlivých kategorií pak postupují do celorepublikového finále, které proběhne 1. dubna v rámci programu konference ISSS v Hradci Králové.

Soutěž se koná ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Ministerstvem vnitra ČR, Asociací krajů ČR, Svazem měst a obcí ČR a Sdružením místních samospráv ČR. V uplynulém ročníku odborné poroty napříč regiony vybíraly ze 430 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. V Karlovarském kraji měly nejlepší webové stránky město Ostrov a obec Velká Hleďsebe. Nejzdařilejší elektronickou službou se pak mohlo pochlubit město Mariánské Lázně.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 3. 12. 2018 - 13:16