Domů Aktuality Těšovice se po letech zbavily nebezpečné ubytovny

Těšovice se po letech zbavily nebezpečné ubytovny

​V březnu letošního roku navštívila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová obec Těšovice. S tehdejším starostou Jiřím Halbrštátem se bavili o bývalé ubytovně v centru obce, která kvůli vysokému obsahu azbestu ohrožovala zdraví místních obyvatel. I přes veškerou snahu se nedařilo starou ekologickou zátěž zlikvidovat, a tak hejtmanka přislíbila pomoc. A právě díky ní se věci daly do pohybu a Těšovice se po letech zbavily nebezpečného objektu.

Bývala ubytovna stála hned vedle obecního úřadu, a co hůř, v blízkosti dětského hřiště. Postavena byla v roce 1968 pro dělníky, kteří pracovali na výstavbě čističky pro město Sokolov. V průběhu let zčásti vyhořela a její torzo hyzdilo centrum obce a ohrožovalo místní obyvatele. Vzhledem k tomu, že se jednalo o tzv. černou stavbu, obci se dlouhodobě nedařilo přimět stavební úřad ani jiné instituce k likvidaci objektu. Situace se ale obrátila k lepšímu po návštěvě hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové.

„Slíbila, že nám pomůže. Rázem začala pracovat. Pověřila pana náměstka Petra Kubise, který zapojil i právní odbor kraje v čele s panem doktorem Smolejou, osobně jednal s firmou SUAS a.s., vedenou panem Štěpánkem a na městském úřadě v Sokolově, nejvíce pomohla paní Motlová. Na straně obce Těšovice se plnily úkoly, které směřovaly k jedinému cíli – ukončit historii budovy z roku 1968,“ uvedl Jiří Halbrštát v děkovném dopise. Zároveň v něm také napsal, že žádný z bývalých hejtmanů Karlovarského kraje nepřijel do Těšovic na návštěvu. Jana Mračková Vildumetzová tak byla první hejtmankou, která řešila problémy obyvatel přímo na místě.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 11. 2018 - 15:27