Domů Aktuality Kraj uspořádá informační setkání k otevření výukového střediska letecké školy

Kraj uspořádá informační setkání k otevření výukového střediska letecké školy

​Od příštího roku by se na Mezinárodním letišti v Karlových Varech mělo otevřít výukového středisko letecké školy F AIR, ve kterém se budou vzdělávat budoucí piloti civilních letadel. Karlovarský kraj chce začátkem prosince uspořádat informační setkání pro starosty a obyvatele dotčených obcí, aby zamezil šíření dezinformací a rozptýlil možné obavy.

V souvislosti s přípravou výcviku pilotů a zahájení činnosti letecké školy F AIR v našem kraji se vyrojila spousta nepravd a zkreslených informací. Obyvatelé mají obavy z toho, že výcvik naruší klid v okolních obcích a bude mít negativní vliv i na životní prostředí. „Osobně jsem byl účasten na zasedání zastupitelstva obce Kolová, kde zazněla celá řada zavádějících informací. Rádi bychom proto začátkem prosince uspořádali setkání, na které bychom kromě starostů a obyvatel dotčených obcí pozvali i zástupce letiště a letecké školy, kteří by jim vysvětlili veškeré podrobnosti. O termínu budou v dostatečném časovém předstihu informováni,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Hurajčík.

Letecká škola F AIR má 28 letou tradici v oboru vzdělávání leteckého personálu. Výcvik trvá čtrnáct měsíců a bude do něj ročně zapojeno na šedesát až sedmdesát vysokoškolských studentů. Škola k výuce využívá ty nejmodernější letecké stroje, které  se vyznačují minimální hlukovou zátěží. Důležitým partnerem projektu je ČVUT – Ústav letecké dopravy. Záměr je plně podporován i ze strany Ministerstva dopravy ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 6. 11. 2018 - 13:21