Domů Aktuality Ocenění architekti přijali pozvání Karlovarského kraje

Ocenění architekti přijali pozvání Karlovarského kraje

​Architekti z našeho regionu, kteří na počátku října převzali spolu s ostatními osobnostmi ve Španělském sále Pražského hradu ceny Jože Plečnika za celoživotní dílo v rámci Pocty československé architektuře a stavitelství, se dnes na krajském úřadě setkali s náměstkyní hejtmanky Danielou Seifertovou. Společně diskutovali o vývoji architektury v Karlových Varech, o činnosti Kanceláře architektury města, o stavu bazénu hotelu Thermal i o svých počinech v kraji a mimo něj.

"Jsem velmi potěšena, že vám mohu ještě i jménem Karlovarského kraje poděkovat za vaši práci, která ovlivnila podobu měst a dalších míst nejen v našem regionu,“ uvedla Daniela Seifertová. Architekti Antonín Polony, Richard Mundil a Petr Mráz získali významné ocenění při příležitosti celostátní oslavy založení samostatného Československa. S architekty z Čech, Moravy a Slovenska se mimo jiné v Praze setkali zástupci regionů, ceny těm z Karlovarského kraje předávala hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Všichni tři hosté 
se shodli během diskuse na krajském úřadě na tom, že zejména lázeňská města by si měla bedlivě chránit své architektonické bohatství a zvažovat každý zásah, který způsobí nevratné škody. Hovořilo se o problematice rozvoje města Karlovy Vary, o nutnosti řešit budoucí využití bazénu u hotelu Thermal a o často dlouhých lhůtách při rozhodování orgánů památkové péče. Náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová informovala architekty o workshopu, který kraj uspořádal v minulých dnech a během něhož odborníci hovořili o budoucím možném využití Císařských lázní v centru krajského města. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 10. 2018 - 15:39