Domů Aktuality Belgický velvyslanec navštívil Karlovarský kraj

Belgický velvyslanec navštívil Karlovarský kraj

​Velvyslanec Belgického království v České republice Grégoire Vardakis přijel na pracovní návštěvu do našeho regionu. Na krajském úřadě jej přivítal náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík. Během setkání spolu hovořili o plánované výstavbě nového zkušebního centra pro autonomní vozy BMW na Sokolovsku, o chystaných projektech v dopravní infrastruktuře či o nominaci lázeňských měst na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Velvyslanec Belgického království v České republice Grégoire Vardakis, který je ve funkci od října předminulého roku, poděkoval za milé přijetí na krajském úřadě. Jednalo se o jeho druhou zastávku v Karlových Varech, předtím ještě absolvoval jednání s primátorem města. Hned v úvodu setkání se velice zajímal o jednu z největších investic v našem regionu, a sice o plánovanou výstavbu zkušebního centra BMW. „Jedná se o projekt, který má pro náš kraj obrovský význam, a to nejen z hlediska zaměstnanosti. Vzhledem k tomu, že se zde budou testovat autonomní vozy, jeho přidaná hodnota bude spočívat ve výzkumu, vývoji a inovacích,“ upřesnil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Dalším z probíraných témat byla dopravní infrastruktura. Náměstek hejtmanky seznámil velvyslance s chystanými projekty, zejména pak mluvil o propojení našeho regionu se severními přístavy po železnici. Závěr jednání patřil nominaci lázeňských měst na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Oba dva se shodli na tom, že lázeňství je naším regionálním bohatstvím, které je nutné podporovat a rozvíjet. Náměstek hejtmanky pak informoval velvyslance o snaze obnovit činnost výzkumného ústavu balneologického. Ten fungoval do roku 1993 v Mariánských Lázních a patřil mezi významné vědecké instituce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 10. 2018 - 13:29