Domů Aktuality Kraj zahájil průzkum zájmu o třetí vlnu kotlíkových dotací

Kraj zahájil průzkum zájmu o třetí vlnu kotlíkových dotací

​Možnost získat takzvanou kotlíkovou dotaci využily v Karlovarském kraji už stovky domácností. Když v srpnu loňského roku spustil kraj druhou vlnu kotlíkových dotací, měl pro zájemce k dispozici 64, 2 milionu korun. Veškeré finance už žadatelé vyčerpali. Proto se vedení kraje rozhodlo zjistit, zda by byl mezi obyvateli regionu zájem o další příspěvky na výměny kotlů.

„Do současnosti podalo žádost o dotaci 871 žadatelů, z toho 745 žádostí bylo způsobilých hodnocení. Prostředky, které měl Karlovarský kraj ve druhé vlně kotlíkových dotací k dispozici, jsou již vyčerpány. Současně evidujeme více než 50 žádostí v tzv. zásobníku, které čekají na přidělení dotace. Jsme připraveni požádat Ministerstvo životního prostředí o další prostředky, ale ještě předtím chceme zjistit, jestli by byl o příspěvky dostatečný zájem. Proto jsme spustili online průzkum, do kterého se může nezávazně zapojit každý, kdo uvažuje o výměně kotle za nový zdroj vytápění,“ uvedl náměstek hejtmanky Dalibor Blažek. Jednoduchý online formulář najdou zájemci na stránkách Karlovarského kraje.

Kraj předpokládá, že by třetí vlnu kotlíkových dotací zahájil v průběhu roku 2019. Na konci března téhož roku také skončí výzva k předkládání žádostí v nynější druhé vlně.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 11. 10. 2018 - 12:16