Domů Aktuality ​Kraji se daří prostřednictvím veřejných sbírek pomáhat druhým

​Kraji se daří prostřednictvím veřejných sbírek pomáhat druhým

​Karlovarský kraj ukončil dvě veřejné sbírky, které vyhlásil na jaře letošního roku. Na pomoc ženě z Krajkové, jejíž dům postihl ničivý požár, se podařilo vybrat téměř 50 tisíc korun. Kočičí útulky v Kraslicích a Sokolově si pak mezi sebou rozdělí přes 15 tisíc korun. Velké poděkování patří všem nezištným dárcům, kteří se do sbírek zapojili.

Lidé mohli přispívat do sběracích pokladniček, jež byly umístěné na recepci budovy A krajského úřadu, nebo finanční prostředky posílat na speciálně zřízené transparentní účty. „Děkuji všem, kteří se snaží byť i malým finančním darem přispět. Je důležité si uvědomit, že těžký osud může potkat kohokoliv z nás. Proto budeme ve vyhlašování veřejných sbírek pro občany z Karlovarského kraje i nadále pokračovat, aby všichni případní přispěvatelé konkrétně věděli, kam jde jejich pomoc a proč. Občany zároveň prosím o zasílání námětů, komu je třeba ještě pomoci, a nedokáže svůj problém vyřešit sám. Sbírky vyhlašujeme jen na kratší období, abychom pomohli co nejvíce lidem. Pokud tedy víte o někom, kdo je v nouzi, pište mi na e-mail hejtmanka@kr-karlovarsky.cz,“  uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, která iniciovala vyhlášení veřejných sbírek.

V současné době stále ještě probíhá veřejná sbírka na obnovu historických Císařských lázní v Karlových Varech. Sběrací pokladnička je umístěna jak ve vstupní hale samotné národní kulturní památky, tak na recepci budovy A krajského úřadu. Číslo účtu, kam mohou případní zájemci posílat peníze, je 115-5144640237/0100.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 9. 2018 - 14:16