Domů Aktuality Obce dostanou peníze od kraje na opravy místních komunikací

Obce dostanou peníze od kraje na opravy místních komunikací

​Nejen silnice II. a III. tříd v regionu, ale také místní komunikace v obcích jsou často ve velmi špatném stavu. Po dohodě se starosty proto Karlovarský kraj připravil nový dotační program na podporu oprav a stavebních úprav těchto silnic. Příspěvek pro 16 žadatelů dnes schválilo krajské zastupitelstvo.

„Požadavek na vyhlášení tohoto dotačního programu vzešel od starostů, kterých jsme se ptali, jaké potřeby mají a co občany v jejich obcích trápí. Většina z nich zmiňovala právě stav místních komunikací. Na dotace jsme vyčlenili z krajského rozpočtu 5 milionů korun,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Nakonec se celá částka nevyčerpá, o příspěvky se přihlásilo 16 obcí, které si rozdělí celkem 3 578 500 korun. Jeden ze žadatelů finance nedostal, protože zahájil práce ještě před příjmem žádostí. Maximální výše dotace činila 250 tisíc korun.

„Dotace jsme udělovali prvním rokem a víme o tom, že by bylo lepší, aby obce měly rozhodnutí o udělení dotací dříve, než tomu bylo nyní, protože tak lépe mohou opravy připravit a zrealizovat. Máme v plánu posunout příjem žádostí, aby s opravami komunikací mohli začít už v jarních měsících příštího roku,“ doplnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Peníze na opravy a tím pádem bezpečnější provoz v obcích obdrží Dolní Rychnov, Černava, Skalná, Milíkov, Nové Sedlo, Pernink, Merklín, Březová, Velká Hleďsebe, Vlkovice, Mariánské Lázně, Jenišov, Zádub-Závišín, Nejdek, Oloví a Stará Voda.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 13. 9. 2018 - 14:34