Domů Aktuality V krajském městě je k vidění výstava, která chce oslovit budoucí pěstouny

V krajském městě je k vidění výstava, která chce oslovit budoucí pěstouny

​Až do 23. září můžete v Globusu v Karlových Varech zhlédnout výstavu velkoformátových fotografií pěstounů z Karlovarského kraje. Výstava, která je součástí kampaně „Staňte se pěstounem“, se poté přesune dál, konkrétně do Obchodního centra Fontána, kde bude probíhat až do 7. října.

Putovní výstava, která byla v uplynulých měsících letošního roku k vidění v Chebu a Nejdku, nyní zamířila do krajského města. Kromě panelů s velkoformátovými fotografiemi pěstounů nabízí i tištěné materiály, z nichž se případní zájemci dozví bližší informace o náhradní rodinné péči. Od 15. září navíc poběží na rádiu Impuls spot, jenž namluvil legendární žokej a trenér Josef Váňa. Ten je zároveň tváří kampaně na podporu pěstounství.

„Dlouhodobé výzkumy ukazují, že pro děti, které jsou umístěné v ústavních zařízeních, je nejlepší péče v individuálním rodinném prostředí. Věříme proto, že výstava lidi zaujme natolik, že začnou přemýšlet o náhradním rodičovství a těmto dětem pomohou. Zároveň bychom chtěli poděkovat všem organizacím, jež se zapojily do prezentace pěstounské péče v regionu. Jejich vstřícnosti a podpory si velice vážíme,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Výstava zamíří z Karlových Varů také do Kynšperku nad Ohří. Prohlédnout si jí budete moct v Panském domě od 1. do 12. října. V rámci kampaně budou ještě na vybraných velkoplošných LED obrazovkách po regionu promítány video spoty k pěstounské péči. Bližší informace najdete na internetových stránkách www.pestounskapecevkk.cz
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 9. 2018 - 09:41