Domů Aktuality Mezinárodní historické sympozium bude patřit ženám

Mezinárodní historické sympozium bude patřit ženám

​Do Ostrova jste zváni na druhé mezinárodní historické sympozium. Tentokrát bude věnováno ženám významných rodů, jež žily na zámku a panství Schlackenwerth. Akce, která se bude konat ve dnech 14. a 15. září za finanční podpory Karlovarského kraje, je určena nejenom odborné, ale i široké veřejnosti. Vstup je volný.

Kateřina z Redernu, Franziska Sibylla Augusta, Marie Antonie Toskánská – to jsou některé z žen, které se nesmazatelně zapsaly do dějin Ostrova. O nich a řadě dalších budou vyprávět historici z České republiky, Rakouska, Německa či dokonce z Francie. Těšit se můžete nejen na příspěvky související se jmenovanými příslušnicemi slavných rodů, ale i s jejich vazbami na ostrovské panství, umělecké památky nebo například mecenášskou činnost.

Záštitu nad sympoziem převzali senátor Jan Horník a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Program bude po oba dva dny probíhat v zastupitelském sálu od 9 hodin. Bližší informace, včetně anotací k jednotlivým přednáškám, najdete na internetových stránkách akce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 9. 2018 - 13:43