Domů Aktuality Kraj pokračuje v rekonstrukci Domova pro seniory v Hranicích

Kraj pokračuje v rekonstrukci Domova pro seniory v Hranicích

​V Domově pro seniory v Hranicích bude Karlovarský kraj pokračovat po dokončení půdní vestavby ještě v rekonstrukci elektrorozvodů a výměně dveří. Využije na to peníze ušetřené v rámci vestavby. Celkově by práce měly být hotovy na konci srpna 2019. Média o tom informoval náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Celkové náklady na vybudování půdní vestavby měly původně dosáhnout 22 milionů korun. Část peněz se ale podařilo ušetřit ve výběrovém řízení, proto se kraj rozhodl prostředky využít k další obnově domova. "Celá přestavba se dělá především proto, abychom zvýšili komfort klientů domova a aby jejich bydlení odpovídalo současným potřebám. Chceme, aby lidé už nežili v třílůžkových pokojích, které nově nahradí pokoje jednolůžkové a dvoulůžkové,“ vysvětlil Petr Kubis. Během rekonstrukce se dočasně sníží kapacita domova z 54 na 51 klientů, po dokončení prací bude konečná kapacita zařízení 52 lidí. 

V Domově pro seniory v Hranicích žijí klienti se sníženou soběstačností, kteří potřebují podporu při zabezpečení životních osobních potřeb 24 hodin denně, dále také senioři zdravotně a tělesně postižení. Jedná se o osoby, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc druhých.. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 9. 2018 - 16:48