Domů Aktuality ​Na budování a údržbu běžeckých tratí uvolní kraj přes milion korun

​Na budování a údržbu běžeckých tratí uvolní kraj přes milion korun

​Jedním z nejoblíbenějších zimních sportů provozovaných v našem regionu je běžecké lyžování. Karlovarský kraj stejně jako v uplynulých letech i v tomto roce poskytne dotace na budování a údržbu sítě lyžařských tras. Pokud krajské zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání schválí předložený návrh, tak si obce a spolky mezi sebou rozdělí téměř 1,2 milionu korun.

Karlovarský kraj vyhlásil dotační program na podporu budování a údržby lyžařských běžeckých tras v červnu letošního roku. „Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi celkem 12 žádostí o poskytnutí dotace, přičemž 2 žádosti musely být z hodnocení vyřazeny, protože byly předloženy dle starých pravidel. I přesto však požadavky převyšovaly danou alokaci dotačního titulu. S ohledem na zachování nastavené péče o běžecké tratě a na pozitivní zkušenosti s řádným čerpáním prostředků jsme se rozhodli, že doporučíme zastupitelstvu podpořit všech 10 žádostí v plné výši,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a informatiky Josef Janů.

Boží Dar, který je bezesporu nejznámějším krušnohorským střediskem a lyžařům nabízí perfektně udržované lyžařské trasy, by měl získat podporu ve výši 300 tisíc korun. O dotaci ve výši 130 tisíc korun pak například zažádaly Mariánské Lázně, které obhospodařují zhruba 58 kilometrů běžeckých stop. Mezi žadateli nechybělo ani město Abertamy, jež udržuje v zimním období ve svém katastrálním území 40 kilometrů tratí a Karlovarský kraj požádalo o příspěvek ve výši 110 tisíc korun.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 8. 8. 2018 - 11:14