Domů Aktuality Obce mohou žádat o krajskou dotaci na pořízení Senior Expresu

Obce mohou žádat o krajskou dotaci na pořízení Senior Expresu

​Ve čtyřech městech Karlovarského kraje už dnes využívají starší občané automobil pořízený s krajskou dotací, který je odveze k lékaři, na úřad, či na nákupy. Automobily jezdí v Aši, Kraslicích, v Ostrově i v Mariánských Lázních. Brzy k nim přibydou další místa, kde Senior Expres bude pomáhat.
​„Od 1. srpna krajský úřad přijímá žádosti o dotace pro rok 2018. V rozpočtu máme pro obce na pořízení Senior Expresu vyčleněnou částku 1 milion korun, maximální výše dotace je přitom 250 tisíc korun. Zatímco loni mohly žádat výhradně obce s rozšířenou působností, letos už tato podmínka neplatí a žádost si může podat jakákoliv obec z našeho regionu,“ upřesnil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Dobrou zkušenost s využíváním Senior Expresu mají například v Aši. „Senior Expres, nebo přesněji v Aši jde o Seniorbus, má za sebou půlrok provozu, za tu dobu službu využilo 1200 pasažérů! V Aši jsou to senioři nad 65 let, kteří se mohou na základě registrace svézt v pracovní dny, pokud ale chystáme například velkou kulturní akci, jako jsou srpnové Letní slavnosti města, tak mají Seniorbus k dispozici i o víkendu. Ohlasy jsou velmi pozitivní, proto zvažujeme, že pořídíme ještě jedno takové vozidlo,“ vysvětlil starosta města a náměstek hejtmanky Dalibor Blažek.

Příjem žádostí končí 8. srpna 2018. Více informací včetně pravidel je k dispozici na krajských internetových stránkách.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 1. 8. 2018 - 09:29