Domů Aktuality Foyer krajského úřadu zaplnily fotografie filmových hvězd

Foyer krajského úřadu zaplnily fotografie filmových hvězd

​Za účasti hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové byla včera slavnostně zahájena výstava vášnivého amatérského fotografa a sběratele autogramů slavných osobností Vladimíra Zábranského. Výstavu, která mapuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary od roku 1968 až po současnost, si můžete prohlédnout ve foyer krajského úřadu do 20. července.

„Výstava zde probíhala již v loňském roce, poté se přesunula do Císařských lázní a nyní se opět vrátila k nám na krajský úřad a byla doplněna o další fotografie. Díky nim si lidé mohou udělat krásnou představu o tom, jaké významné osobnosti, nejen stříbrného plátna, festival každoročně navštěvují,“ upřesnila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během slavnostní vernisáže.

Vladimír Zábranský z Horního Slavkova začal fotit filmový festival, když mu bylo dvacet čtyři let. Tehdy pořizoval snímky na východoněmecký fotoaparát značky Penti bez blesku. Od té doby nevynechal žádný ročník festivalu a s fotografováním známých osobností mu pomáhá i jeho rodina. Kromě neuvěřitelné sbírky fotografií českých a zahraničních hostů dokázal k téměř každému snímku pořídit i autogram dané osoby.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 6. 2018 - 08:56