Domů Aktuality Krajské školy čekají o prázdninách opravy

Krajské školy čekají o prázdninách opravy

​V době letních prázdnin zaplní krajské školy namísto žáků dělníci. Budou pracovat na potřebných opravách a rekonstrukcích, jejichž realizace by byla za plného provozu školských zařízení velice obtížná. Čilý stavební ruch bude panovat například na ostrovském gymnáziu, karlovarské obchodní akademii či chebské zdravotnické škole.

„Všechny stavební akce jsme se snažili naplánovat tak, aby byly hotovy do konce prázdnin a  nekomplikovaly zahájení školního roku. Například v případě ostrovského gymnázia musela být výuka dokonce ukončena předčasně tak, aby se mohlo začít se stavbou nového koridoru a šaten za 23,3 milionu korun co nejdříve,“ upřesnil krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary se po prázdninách bude moci pochlubit nově zabezpečenými vstupy. Náklady na jejich vybudování přesahují 600 tisíc korun. Na Gymnáziu a střední odborné škole Chodov se již nyní pracuje na modernizaci jazykových učeben. Kompletní stavební úpravy včetně elektroinstalace vyjdou na 2,2 milionu korun. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb se pak pro změnu dočká rekonstrukce sociálních zařízení za 4,9 milionu korun. Další z chystaných akcí je například oprava poničené střechy na pavilonech 1, 2 a tělocvičny Gymnázia Aš za téměř 1,5 milionu korun.​
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 6. 2018 - 13:34