Domů Aktuality ​V karlovarském muzeu je k vidění výstava vnučky Alfonse Muchy

​V karlovarském muzeu je k vidění výstava vnučky Alfonse Muchy

​Muzeum Karlovy Vary, laureát ceny Gloria Musaealis, zahájilo v minulém týdnu výstavu s názvem „Jarmila Mucha Plocková / Alfons Mucha – Kontinuita & Řemeslo". Výstava představuje plakáty a návrhy světoznámého umělce a autorskou tvorbu jeho vnučky. Nenechte si ujít tento výjimečný zážitek, akce potrvá do 12. srpna.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo tuto opravdu unikátní výstavu uspořádat právě v létě v době vrcholu návštěvnické sezóny a navíc v době konání mezinárodního filmového festivalu. Výstava potrvá dostatečně dlouho, aby ji stihli v době dovolených navštívit i Karlovaráci. Určitě nebudou litovat,“ uvedla ředitelka muzea Lenka Zubačová.

Expozici tvoří originální šperky podle nezrealizovaných návrhů Alfonse Muchy a také vlastní tvorba jeho vnučky (Atelier Mucha JP Praha). Uvidíte dámské a pánské šperky, skleněné vázy a mísy - včetně výsledků spolupráce se společností Moser, ale i textil a nábytek. Na vizuální podobě expozice se podílí významnou měrou také Barrandov Studio, hlavní partner výstavy.

Zájemci jsou zároveň zváni na doprovodnou akci k výstavě „Den pro festival", během které bude slavnostně představena nová kolekce Mucha – Moser. Součástí celého programu bude i komentovaná prohlídka výstavy. Akce se uskuteční ve středu 4. července od 15 hodin.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 6. 2018 - 10:46