Domů Aktuality Školáci absolvovali seminář (NE)bezpečný mobil

Školáci absolvovali seminář (NE)bezpečný mobil

​"(NE)bezpečný mobil" je název semináře, který se v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet (KPBI) konal na vybraných základních školách v Karlovarském kraji. S nástrahami, jež může znamenat používání mobilního telefonu, se seznámili žáci ZŠ a MŠ Lázně Kynžvart a 6. ZŠ Cheb.

Tématem semináře se stala nejprve základní bezpečnostní doporučení, jako je zamezení neoprávněnému přístupu do mobilního telefonu, pravidla instalace nových aplikací, nebo správný postup při krádeži přístroje. Žáci si také připomněli  pravidla pro sdílení fotografií na sociálních sítích a ochranu soukromí v souvislosti s používáním geolokace. V neposlední řadě byly mladí uživatelé mobilních telefonů upozorněni na možná finanční rizika, která mohou například přinést poplatky za aplikace.„Více takových seminářů. O těchto nebezpečích by žáci měli vědět, protože my učitelé, v některých případech stále s tlačítkovým mobilem a bez založeného účtu na Facebooku, jim o rizicích mnoho nepovíme,“ vyjádřila se po skončení semináře Sylva Kastnerová, zástupkyně ředitele 6. ZŠ Cheb. Semináře v Karlovarském kraji zorganizovalo sdružení CZ.NIC, partner projektu KPBICelkem bylo proškoleno 144 dětí.​

Projekt Kraje pro bezpečný internet se zabývá předeším prevencí kybernetické kriminality, minimalizací rizik spojených s užíváním informačních a komunikačních technologií a zvýšením celkového povědomí o online bezpečnosti. Zaměřuje se zejména na žáky základních a studenty středních škol, pedagogy, rodiče, sociální pracovníky, policisty a seniory.
Do projektu jsou v současné době zapojeny všechny regiony z České republiky. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 13. 6. 2018 - 07:56