Domů Aktuality Přijďte si poslechnout příběhy pamětníků pohledem mladé generace

Přijďte si poslechnout příběhy pamětníků pohledem mladé generace

​Ve středu 13. června jsou všichni zváni do auly Prvního českého gymnázia v Karlových Varech, kde se od 15 hodin uskuteční závěrečná prezentace projektu Příběhy našich sousedů. Na společné setkání se těší žáci základních a středních škol Karlovarského kraje, kteří prostřednictvím reportáží a dokumentů seznámí posluchače se zajímavými vzpomínkami místních pamětníků.

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt, který je v Karlových Varech a jejich okolí realizován již třetím rokem pod taktovkou Post Bellum. „Žáci šest měsíců s podporou svých učitelů a profesionálních dokumentaristů natáčeli vyprávění místních pamětníků, navštěvovali archivy a dohledávali informace k jejich vyprávěním. Ze shromážděných materiálů vytvořili krátká dokumentární díla, která představí před odbornou porotou na středečním vystoupení. Porota pak vybere tři vítězné projekty,“ uvedla regionální koordinátorka projektu Dagmar Erbenová.

Do projektu se zapojilo devět žákovských týmů, a to konkrétně ze ZŠ Jana Ámose Komenského, ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19, ZŠ jazyků Karlovy Vary, Gymnázia Cheb a Sokolov, Střední pedagogické školy, gymnázia a VOŠ Karlovy Vary a Prvního českého gymnázia v Karlových Varech. Setkání nejstarších a nejmladších obyvatel z regionu podporuje Karlovarský kraj, Magistrát města Karlovy Vary a společnosti Imperiál Group, Jan Becher - Karlovarská Becherovka, Sedlecký kaolin, Karlovarská teplárenská a Analogia.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 6. 2018 - 14:23