Domů Aktuality Koridor i šatny Gymnázia Ostrov mají zbrusu nový kabát

Koridor i šatny Gymnázia Ostrov mají zbrusu nový kabát

​Starý nevyhovující koridor mezi budovami ostrovského gymnázia už je dnes minulostí. Školu propojuje moderní chodba a studenti navíc mohou využivat nové uzamykatelné šatní skříňky. Na tuto stavební akci kraj vynaložil 23, 3, milionu korun s DPH.

„Moc mě těší, že „strašák“ ostrovského gymnázia, starý koridor, už zmizel, a místo něj vznikla moderní spojovací chodba, která jistě bude mnohem lépe sloužit jak žákům školy, tak i pedagogům a dalším zaměstnancům. Novinkou, na kterou si studenti určitě rychle zvyknou, jsou i uzamykatelné skříňky, kterých je celkem 600 a bez problému se tak dostane na každého. Příjemnější prostředí si po těch letech čekání všichni moc zasloužili,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová během slavnostního otevření koridoru.

Složitou historii přípravy stavby koridoru připomněl ředitel školy Jaroslav Šafránek: „Historická studie našeho dvorního architekta, kterým je Anton Jurica, spolu s projektem BPO Ostrov – počin mého předchůdce, pana ředitele Martinka – zahálely dlouhá léta v šuplíku. Ale nikdy se nemáme vzdávat svých snů a neuvěřitelné se tak stalo skutkem. My všichni na gymnáziu a spolu s námi i stovky těch, kteří starým koridorem až do letošního léta procházeli v časech dávno minulých, z toho máme obrovskou radost. Ovšem mnozí zcela určitě s velkou dávkou pochopitelné nostalgie. Konečně máme teplý koridor, šatny důstojné gymnazistů, čistou a také bezpečnou školu. Naše poděkování tak patří všem, kteří k tomu jakoukoli měrou přispěli. V první řadě jsou to stávající krajští radní v čele s paní hejtmankou, v závěrečné fázi to byl také odbor školství a odbor investic krajského úřadu a štěstí se nás drželo až do konce. Spolupráce všech aktérů stavby byla od startu až do cíle báječná.“ 

Stavebníci ze společnosti Mudicon s.r.o., která zvítězila v zadávacím řízení, zahájili v polovině května přípravné práce, 31. května došlo k předání staveniště a 1. června tak mohly začít stavební práce podle inovovaného původního projektu firmy  BPO Ostrov. Nový hlavní vstup pro studenty je navržen západně od vstupu do pavilonu A, přímo do vstupní haly navazující na koridor. V šatnách jsou umístěny uzamykatelné skříňky. Vznikl také sklad, protože starý skladovací prostor musel být zdemolován. Do nových prostor mají všichni bezbariérový přístup, což usnadňuje pohyb zejména imobilním studentům, pedagogům, či dalším zaměstnancům školy. 

Karlovarský kraj v letošním roce nechal provést stavební úpravy i na dalších krajských školách. „Například obchodní akademie v Karlových Varech má nově zabezpečené vstupy. Na Gymnáziu a střední odborné škole Chodov prošly modernizací jazykové učebny. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb se pak pro změnu dočká rekonstrukce sociálních zařízení, stavební práce ještě probíhají,“ dodal krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 7. 11. 2018 - 07:49