Domů Aktuality Kraj pošle sportovním oddílům peníze na údržbu a obnovu hřišť

Kraj pošle sportovním oddílům peníze na údržbu a obnovu hřišť

​Sportovní oddíly a kluby v našem regionu už brzy budou moci využít krajský příspěvek na obnovu hracích ploch, opravy kabin a sociálního zařízení nebo na nákup techniky k sekání trávníků. Rada kraje rozdělila mezi sportovní organizace 6 milionů korun.

Celkem se hodnotilo 81 žádostí podaných kluby z celého regionu. „Mám velkou radost, že se dostalo na všechny žadatele, protože vím, jak je těžké zejména v případě malých oddílů sehnat peníze a stav zázemí pro sportovce je mnohdy katastrofální. Sama jsem se byla v několika klubech podívat, v některých případech bylo sociální zařízení tak zdevastované, že bych měla jako rodič problém tam vůbec dítě posílat. Přitom všichni dobře víme, že zvlášť v dnešní době je nutné děti přivést ke sportu co nejdříve a maximálně je v jejich snažení podporovat. Proto jsme také v letošním roce částku navýšili oproti loňsku o 2 miliony korun,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Žadatelé mohli dosáhnout maximální výše dotace 150 tisíc korun včetně DPH. „Výše příspěvků činí 65 až 80 procent požadované částky. Věřím, že klubům peníze pomohou vyřešit problém s chybějícím vybavením nebo chátrajícím sportovištěm a děti i mládež budou mít lepší podmínky ke sportovním aktivitám,“ doplnil krajský radní Jaroslav Bradáč.

Dotaci z krajského programu tak dostane mimo jiné TJ Jiskra Plesná na rekonstrukci kabin, TJ Olympie Hroznětín na výměnu střídaček a zábradlí nebo TJ Lomnice na nákup křovinořezu a opravu sekačky k údržbě hřiště.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 5. 2018 - 14:05