Domů Aktuality Karlovarský kraj pokračuje v modernizaci Domova pro seniory v Lázních Kynžvart

Karlovarský kraj pokračuje v modernizaci Domova pro seniory v Lázních Kynžvart

​Domov pro seniory v Lázních Kynžvart čeká další etapa rekonstrukce. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila výsledek zadávacího řízení na zhotovitele přestavby osmnácti pokojů pro imobilní klienty včetně sociálního zařízení. Stavební práce by měly stát zhruba 4,3 milionu korun.

„Jedná se v pořadí již o šestou etapu rekonstrukce Domova pro seniory v Lázních Kynžvart, jejímž cílem je zvýšit komfort a kvalitu poskytovaných služeb pro klienty se sníženou pohyblivostí. Příspěvková organizace obdržela ve stanoveném termínu pouze jednu nabídku, a to od stavební společnosti LAJKA, která ovšem splnila veškeré zákonné požadavky i podmínky uvedené v zadávací dokumentaci. Se zahájením prací se počítá nejpozději v průběhu června letošního roku,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

V rámci přestavby dojde k úpravě osmnácti typizovaných bytových jednotek, vždy po třech na jednom podlaží. Stavebníci nejprve vybourají vnitřní dělící příčky včetně rozvodů. Svislé rozvody v instalační šachtě zůstanou zachovány. Po vyzdění nových příček bude následovat instalace rozvodů vody, kanalizace a elektra. Ty budou uzpůsobeny pro osazení zařizovacích předmětů určených pro osoby s pohybovým omezením. V koupelnách dělníci provedou hydroizolační stěrku a položí dlažbu s protiskluznou úpravou. V konečné fázi se byty dočkají výmalby, osazení nových dveří bez prahů a zařizovacích předmětů. Realizace stavebních prací bude probíhat za plného provozu zařízení.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 4. 2018 - 10:28