Domů Aktuality Děti mohou opět soutěžit o hodnotné ceny ve výtvarné soutěži

Děti mohou opět soutěžit o hodnotné ceny ve výtvarné soutěži

​V letošním roce si připomínáme 100 let od vzniku samostatné Československé republiky. Ještě než dětem začnou prázdniny, připravila si pro ně hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová výtvarnou soutěž, která je spojena s tímto významným výročím. Jejich úkolem je namalovat obrázek nebo vytvořit ruční práci na téma „Jak to vypadalo v kraji před 100 lety“. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny v podobě mobilních telefonů, tabletů či MP3 přehrávačů.
„Naším cílem je, aby se děti vydaly na dobrodružnou cestu do minulosti a zkusily ztvárnit, jak to asi vypadalo v našem regionu před 100 lety. Fantazii se rozhodně meze nekladou, proto je zcela na nich, jakou si zvolí výtvarnou techniku. Mohou kreslit, malovat, tvořit koláže nebo trojrozměrné objekty. V uplynulém roce bylo do soutěže přihlášeno rekordních 186 děl. Věřím tedy, že téma děti opět nadchne a pošlou nám spoustu krásných a nápaditých prací,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Soutěží se celkem ve dvou věkových kategoriích, přičemž z každé budou odbornou porotou vybrány tři nejlepší práce. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny po prázdninách a uveřejněny na webových stránkách Karlovarského kraje.

Pravidla soutěže

Soutěž probíhá od 2. května do 29. června 2018.

Soutěží se ve dvou věkových kategoriích:

1. Kategorie: Jednotlivci 6 - 10 let,
2. Kategorie: Jednotlivci 11 - 15 let.

Každá práce musí být na zadní straně opatřena nalepeným štítkem, kde bude uvedeno jméno a příjmení soutěžícího, soutěžní kategorie a kontakt (adresa + telefon). V případě chybějícího štítku nebude dílo do soutěže zařazeno.

Práce mohou děti zasílat poštou na adresu:

Krajský úřad Karlovarského kraje
Veronika Severová
Závodní 353/88
360 06 Karlovy Vary

Nebo je mohou osobně doručit po telefonické domluvě do kanceláře Veroniky Severové (telefon: 354 222 116).
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 4. 2018 - 10:11