Domů Aktuality ​Vydejte se za fotografiemi všedního dne do Chebu

​Vydejte se za fotografiemi všedního dne do Chebu

​Nenechte si ujít výstavu v Galerii výtvarného umění v Chebu, která představuje poněkud opomíjenou skupinu fotografií, vytvořených v Československu v průběhu padesátých a šedesátých let minulého století. Fotografie, většinou pořízené v nejrůznějších zákoutích našich měst, okouzlily ve své době obrovské množství lidí a poskytly alternativu k silně ideologicky zabarveným fotografiím socialistického realismu.

Výstava prezentuje díla osmnácti nejdůležitějších autorů fotografie všedního dne, jakými byli například Boris Baromykin, Miloš Budík, Bohuslav Burian, Pavel Dias, Erich Einhorn, Jan Hajn, Karel Otto Hrubý, Jiří Jeníček, Václav Jírů, Rupert Kytka, Ivo Přeček či Marie Šechtlová. Návštěvníkům ukazuje dobové použití fotografií v periodickém tisku, v obrazových publikacích a představuje rovněž i fenomén takzvaných mezinárodních fotografických salonů, na nichž se velká část autorů výrazně uplatnila.

Pro zájemce je připravena komentovaná prohlídka s kurátorem, která se uskuteční ve středu 13. června v 17 hodin. Výstava pak potrvá do 17. června. Více informací najdete na internetových stránkách Galerie výtvarného umění v Chebu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 23. 4. 2018 - 09:18