Domů Aktuality ​Oslavte Německo-český den přátelství v Hofu

​Oslavte Německo-český den přátelství v Hofu

​V neděli 22. dubna se uskuteční v pořadí již druhý Německo-český den přátelství. Oslavy s mottem  „Na zdraví, přátelé“ mají přispět nejen k prohloubení sousedských vztahů mezi Hofem, Chebem a Aší, ale i k propagaci nedávno obnoveného přímého železničního spojení mezi těmito městy. Pro cestující je navíc připravená výhodná nabídka jízdného.

„Jízdenka PROMO Cheb – Hof bude stát 100 korun a opravňuje k libovolnému počtu jízd v úseku Cheb – Aš – Selb-Plößberg – Hof Hbf a zpět v osobních vlacích dopravců Českých drah a Länderbahn. Navíc až tři děti ve věku od 6 do 15 let pojedou v doprovodu dospělého bezplatně. Mezi hlavním nádražím, centrem města a lesoparkem Theresienstein bude hosty rovněž bezplatně přepravovat mimořádný autobus,“ upřesnila tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

A na co se návštěvníci mohou těšit? Oficiálního zahájení se ujme primátor města Harald Fichtner ve 13 hodin v městské knihovně s hudebním doprovodem českých muzikantů. V návaznosti na to se otevře knižní bleší trh a začnou dvojjazyčná autorská čtení. V centru města se pak bude slavit Německo-český festival přátelství s živou hudbou a kulinářskými specialitami z Bavorska a západních Čech. Pro zájemce budou připraveny ochutnávky dortů z marcipánového těsta, polévek, klobás či piva z obou regionů. Otevřeny budou i obchody. Bližší informace o programu najdete na facebookových stránkách akce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 20. 4. 2018 - 12:17