Domů Aktuality Karlovarský kraj navštíví členové Vlády ČR

Karlovarský kraj navštíví členové Vlády ČR

​V pondělí 16. dubna 2018 navštíví vláda premiéra Andreje Babiše Karlovarský kraj. Na své už páté cestě do regionů bude jednat o budování dopravní infrastruktury, zajištění dostupné zdravotní péče a rozvoji regionu.


Členové vlády zahájí program nedaleko Stružné na Karlovarsku, kde je plánována výstavba dálnice D6. Ta představuje důležité spojení Prahy, Karlových Varů a následné napojení na německou dálniční síť. Celkově zbývá dostavět ještě zhruba 80 kilometrů dálnice.

Na karlovarském letišti budou ministři a ministryně jednat o jeho rozšíření a modernizaci. Nedostatečná vzletová dráha neumožňuje přijímat velkokapacitní letadla, což brání dalšímu rozvoji kraje. Tématem bude také zavedení nových letových spojů.

S Radou Karlovarského kraje se bude následně vláda bavit především o otázkách dopravy, školství a zdravotnictví. Tématem budou také opatření pro strukturálně postižený region. V Sokolově se pak vláda setká se starosty měst a obcí kraje.  

Důležitým bodem návštěvy bude prohlídka místa u Sokolova, kde chce automobilový koncern BMW postavit nové zkušební centrum. Investice za více než šest miliard korun by vytvořila v regionu stovky nových pracovních míst. Návštěvu regionu zakončí vládní kabinet v Karlovarské krajské nemocnici, která se potýká s nedostatkem lékařů i sester.

Karlovarský kraj navštíví kromě premiéra Andreje Babiše také první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr vnitra Lubomír Metnar, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministr dopravy Dan Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

Více o cestách členů vlády do krajů naleznete na stránkách Úřadu Vlády ČR​.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 13. 4. 2018 - 13:08