Domů Aktuality ​Legiovlak zamířil do Karlovarského kraje

​Legiovlak zamířil do Karlovarského kraje

​Nenechte si ujít jedinečnou prohlídku Legiovlaku, kterým cestovaly tisíce československých legionářů napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále. První zastávkou v Karlovarském kraji je nádraží v Mariánských Lázních, kde bude k vidění až do neděle 1. dubna. Poté se přesune do Sokolova a Ostrova.

Legiovlak pomáhá veřejnosti a především mládeži obnovovat povědomí o československých legiích a jejich zásluhách na vzniku samostatného československého státu. Tvoří jej celkem třináct replik historických vagonů, ve kterých je nainstalována výstava panelů a trojrozměrných předmětů. Pro co největší přiblížení životních podmínek, bojové činnosti a zvyklostí legionářů byly vybrány nejčastěji používané vozy. Vlak se skládá z polní pošty, těplušky, plukovní prodejny, ubytovacího, filmového, krejčovského, zdravotního, štábního, velitelského, obrněného vozu a dvou plošinových vozů.

Prohlídka vlaku je pro všechny návštěvníky zdarma. Z Mariánských Lázní se v neděli 1. dubna přemístí do Sokolova. Zde bude k vidění od 3. do 8. dubna. Následně zavítá do Ostrova, kde jej budete moci navštívit ve dnech 10. až 15. dubna. Otevřen bude vždy ve všední dny od 8 do 18 hodin a o víkendu od 9 do 19 hodin. Více informací najdete na internetových stránkách Československé obce legionářské.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 3. 2018 - 11:14