Domů Aktuality ​Žlutičtí studenti opět bodovali na soutěži ve vábení jelenů

​Žlutičtí studenti opět bodovali na soutěži ve vábení jelenů

​Poslední únorový víkend se v rámci veletrhu myslivosti a rybářství konala v rakouském Salzburku mezinárodní soutěž ve vábení jelenů. Střední lesnická škola Žlutice opět prokázala, že v této disciplíně patří mezi špičky nejen v České republice, ale i v zahraničí. Jeden z jejích žáků se dokonce stal vicemistrem.

Do soutěže se postavilo devatenáct vábníků z pěti evropských zemí. Zastoupeno bylo Rakousko, Německo, Maďarsko, Slovinsko a Česká republika. „Oficiální delegace Českomoravské myslivecké jednoty čítala sedm členů. Trojici vítězů loňské akademické soutěže - Jakuba Berana, absolventa Střední lesnické školy Žlutice Miloše Fajfra a Štěpána Votavu. Dále pak trojici našich mladých vábníků - Jiřího Bláhu, Jana Petra a Michala Mašáta a delegovaného rozhodčího Lubomíra Doležala,“ upřesnila ředitelka školy Radka Stolariková.

Soutěž probíhala poprvé ve dvou kolech. Do finálového klání postoupilo deset soutěžících. Mezi nimi nechyběli ani čtyři mladí vábiči ze Žlutic, kteří bojovali s obrovským nasazením. „Výsledek je velmi potěšitelný. Za rakouským soutěžícím skončil o jeden bod žák Střední lesnické školy Žlutice Jiří Bláha a stal se tak mezinárodním vicemistrem ve vábení jelenů. O sedmé místo se spolu s několikanásobným mistrem Rakouska dělili další čtyři vábníci, včetně našeho Michala Mašáta a Miloše Fajfra. Jan Petr a Štěpán Votava sice do finálového klání nezasáhli, ale svými výkony, shodně na čtrnáctém místě, určitě ostudu neudělali,“ doplnila Stolariková.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 3. 2018 - 09:17