Domů Aktuality ​Kraj podpoří Český svaz chovatelů

​Kraj podpoří Český svaz chovatelů

​ Český svaz chovatelů získá od Karlovarského kraje individuální dotaci ve výši 50 tisíc korun. Peníze využije na podporu volnočasových aktivit mladých chovatelů, činnosti základních i okresních organizací a pořádání u veřejnosti velmi oblíbených výstav drobného zvířectva.


Karlovarský kraj spolupracuje s Českým svazem chovatelů na základě uzavřené smlouvy již od roku 2011. Každoročně jej podporuje částkou 50 tisíc korun a nejinak je tomu i letos. Předložená žádost o dotaci je v souladu se schválenou Koncepcí environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Karlovarského kraje.

„Z dotace budou podpořeny volnočasové aktivity mladých chovatelů. Základní organizace, které v regionu pořádají výstavy drobného zvířectva, pak využijí finanční prostředky na zaplacení rozhodčích a pořízení čestných cen, na údržbu výstavních prostor a zařízení areálů. Okresní organizace z nich uhradí náklady spojené s mezikrajskou spoluprací a účastí na mezikrajské výstavě, kde budou reprezentovat Karlovarský kraj,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí, zemědělství a energetiky Karel Jakobec.

Český svaz chovatelů sdružuje chovatele králíků, drůbeže, holubů, zpěvných kanárů, exotického ptactva, drobných hlodavců, koček a kožešinových zvířat. Zároveň se zaměřuje na rozvíjení jejich znalostí, vydává pro ně odborné časopisy, pořádá výstavy a soutěže, proškoluje posuzovatele zvířat a podílí se na výchově mladé chovatelské generace.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 3. 2018 - 12:12