Domů Aktuality Nenechte si ujít Velikonoční jarmark v chebském muzeu

Nenechte si ujít Velikonoční jarmark v chebském muzeu

​Muzeum Cheb si na sobotu 24. března připravilo tradiční Velikonoční jarmark. Návštěvníky bude v expozici čekat více než čtyřicet zastavení věnovaných tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. Součástí akce, která se letos koná již podevatenácté, bude rovněž bohatý doprovodný program plný tance, zpěvu a pohádek.
Všechny návštěvníky zcela jistě potěší celá řada řemeslných ukázek, které si budou moci v mnoha případech sami vyzkoušet. K vidění bude paličkování, rozmanité techniky zdobení vajíček, pletení pomlázek a košíků, předení na kolovratu či práce s papírem. Připraveny budou i ukázky z tradičního velikonočního pečiva. Ti odvážní si pak budou moci na místě otestovat svoji pekařskou zručnost.

Pro malé návštěvníky budou přichystány tvořivé výtvarné dílny. V programu velikonočního jarmarku nebudou chybět například ani oblíbená vystoupení dětských souborů či pohádkové představení. Do muzea zavítá Divadlo M&M z Hranic, které s sebou přiveze pohádku s názvem „Pepo, tak už dost“. Více informací o akci, která začíná v devět hodin dopoledne, najdete na internetových stránkách Muzea Cheb.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 3. 2018 - 09:56