Domů Aktuality Karlovarský kraj představil krásu svých památek na veletrhu

Karlovarský kraj představil krásu svých památek na veletrhu

​Šesté pokračování mezioborového veletrhu Památky - Muzea - Řemesla přilákalo v minulém týdnu do holešovické INCHEBA Areny v Praze stovky návštěvníků. Mezi restaurátory, pasíři, uměleckými skláři, majiteli památek a ostatními vystavovateli tradičně nechyběl ani stánek našeho kraje. Návštěvníkům neunikla aktualizovaná prezentace národních kulturních památek v regionu, ani ukázka předmětů mapujících historii hornictví a lázeňství.

„Vedle letáků a publikací zaujaly přítomné rovněž spoty, natočené v rámci projektu Živý kraj​, které se po oba dny promítaly na obrazovce v odpočinkové zóně. Videa lákala na výlety po Krušnohoří, na cyklostezku Ohře, do zámku Kynžvart nebo za zajímavostmi Slavkovského lesa,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová. Lidé měli možnost přímo na místě také získat povědomí o osudu národní kulturní památky Císařské lázně v Karlových Varech a o veřejné sbírce, kterou kraj před časem vyhlásil. Výjimečné pamětihodnosti v regionu prezentovali nejen představitelé Karlovarského kraje, ale také zástupci krajských muzeí, měst, obcí, spolků i farností. Nabízené materiály díky tomu tvořily ucelené a velice obsáhlé portfolio informací.Sladkou tečkou za návštěvou krajského stánku pak byla pro každého zájemce lázeňská oplatka,

Letošní ročník veletrhu Památky – Muzea – Řemesla se konal pod heslem „Dejme minulosti budoucnost!“ Jeho tématem byly především rekonstrukce památkových souborů a objektů, jejich financování a současné využití, historie a sbírky muzeí, a též odkaz našich předků a podpora řemesel.
 

 

   

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 16. 3. 2018 - 08:06