Domů Aktuality V našem kraji se uskuteční konference Evropského parlamentu mládeže

V našem kraji se uskuteční konference Evropského parlamentu mládeže

​Od 22. do 25. března 2018 se v Karlových Varech bude konat 20. Národní výběrová konference Evropského parlamentu mládeže (EPM) v ČR zaměřená na zdravotnictví. Akce se zúčastní 160 studentů z deseti evropských zemí. Kromě diskuse o zdravotnických tématech si účastníci připomenou 20 let existence EPM v naší zemi.

Studenti budou během zasedání rozdělení do osmi skupin (výborů), ve kterých stráví všechny části konference, ať už jde o teambuilding, doprovodný program nebo samotnou práci ve výborech.Témata, kterými se budou zabývat, sjednocuje motto konference “Medicína pro prosperující budoucnost”. Studenti tak budou řešit např. duševní zdraví, etiku využívání kmenových buněk nebo sexuálně přenosné nemoci. Své přidělené téma každý výbor rozebere a nalezne vhodná řešení, která pak shrne ve své rezoluci. Tu mají možnost studenti prezentovat poslední den na Valném shromáždění a hlasovat o jejím přijetí.

Součástí konference​ bude také bohatý doprovodný program. Ten zahrne např. Eurovillage, tedy večer, během kterého mohou účastníci ochutnat pokrmy i nápoje z různých evropských zemí, panelovou debatu na téma Vývoj zdravotnictví v ČR, oslavu 20. výročí organizace nebo Lázeňskou noc, která účastníkům představí krásy hostitelského města.


Právě Karlovy Vary inspirovaly hlavní organizátorky akce, Anetu Šerákovou a Ivanu Madejovou k volbě zdravotnického tématu. „Město Karlovy Vary nás zaujalo svou polohou v krásném Karlovarském kraji. Při studovaní historie města a jeho kultury vyplynulo jako jasná volba směřování naší konference právě zdravotnictví, které má v podobě lázeňství ve Varech dlouhou tradici. Ostatně léčebné prameny jsme si vyzkoušely hned při první návštěvě města,” vysvětluje Madejová.

Přípravu zasedání má na starost tým 50 facilitátorů, mezi něž patří samotní organizátoři, vedoucí výborů, členové mediálního týmu, již zajišťují dokumentaci celé akce, a porota, která na konci konference vybere nejlepší účastníky. Ti pak budou reprezentovat Českou republiku i na zasedáních v zahraničí. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 13. 3. 2018 - 08:41