Domů Aktuality ​S nedostatkem hotelového personálu by mohli pomoci stážisté z prestižní švýcarské školy

​S nedostatkem hotelového personálu by mohli pomoci stážisté z prestižní švýcarské školy

​Řada ubytovacích zařízení v Karlovarském kraji se dlouhodobě potýká s nedostatkem kvalifikovaného personálu. Destinační agentura Živý kraj proto v nedávné době navázala spolupráci s prestižní vysokou hotelovou školou Glion Institute of Higher Education ve Švýcarsku, která by k nám do regionu mohla vyslat studenty na praxi.

Vysoká hotelová škola Glion Institute of Higher Education patří mezi světové špičky ve svém oboru. Má za sebou více jak padesátiletou historii a v současnosti jí navštěvuje přes 1 600 studentů nejrůznějších národností. Během studia žáci musí absolvovat povinnou šestiměsíční stáž, a to hned dvakrát. V rámci první si osvojují práci číšníků, recepčních, pokojských nebo kuchařů. Během druhé jsou pak již schopni vykonávat dozor nebo pracovat jako asistenti manažerů. Jejich služby přitom využívají zařízení po celé Evropě. Například v Praze jsou stážisté poptáváni v hotelích, jako je Four Seasons, Hilton, Mandarin Oriental či Radisson Blu Alcron.

„Jsem skutečně velmi ráda, že se naší destinační agentuře podařilo dojednat spolupráci s touto prestižní vysokou školou ze Švýcarska. Navíc stážisté pracují v hotelích za minimální plat nebo za bydlení a jídlo zdarma. Věřím proto, že tato nabídka zaujme naše zaměstnavatele a využijí jedinečné příležitosti získat do svých řad mladé perspektivní lidi s perfektními jazykovými dovednostmi a odbornými znalostmi,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

O tom, že jde o stážisty se skutečně výbornými předpoklady, svědčí i statistiky školy. „Dle statistik této školy se absolventi bakalářských oborů dostávají do významných pracovních pozic do pěti let po ukončení studia nebo se vrhnou na své vlastní podnikání, z čehož vyplývá, že se jedná o velmi schopné studenty, kteří se aktivně připravují na svou budoucí kariéru v managementu pohostinství a hotelnictví na mezinárodní úrovni,“ upřesnil předseda destinační agentury Petr Židlický.

Aby provozovatelé hotelových zařízení mohli do svého týmu získat stážisty ze Švýcarska, je potřeba, aby se zaregistrovali do systému na internetových stránkách vysoké školy. Pracovníci destinační agentury jsou připraveni případným zájemcům s registrací pomoci
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 12. 3. 2018 - 10:19