Domů Aktuality ​V Karlovarském kraji se nejlépe podniká v Chebu

​V Karlovarském kraji se nejlépe podniká v Chebu

​Analytická agentura Datank opět provedla srovnávací výzkum „Město pro byznys“. Výsledkem je unikátní žebříček míst s největším podnikatelským potenciálem za rok 2017. Z minulého druhého místa se do úplného čela v regionu vyšvihl Cheb. Hned za ním se umístily Aš a Mariánské Lázně.

Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, a sice podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Cheb nejvíce zabodoval právě přístupem veřejné správy. V kraji se umístil na první příčce a ve většině jednotlivých kritérií získal přední místa. Vůbec nejlépe si vedl v testu elektronické komunikace.

„Dlouhodobě se snažíme podporovat podnikatelské prostředí ve městě, teď například v nové průmyslové zóně. Snažíme se podmínky pro podnikatele nastavovat tak, aby byly vstřícné, můžu zmínit například podporu webových stránek směrem k podnikatelům,“ uvedl tajemník vítězného Chebu Václav Sýkora.

Na druhé místo vynesla nejzápadnější české město především nejnižší nezaměstnanost v regionu a nejvyšší přírůstek obyvatel. V přístupu veřejné správy vyniká  Aš nejvyšší likviditou a velmi dobrou podporou webových stránek radnice směrem k podnikatelům. Mariánské Lázně vybojovaly třetí příčku vůbec nejvyšším podílem podnikatelů v kraji a nejvyšším růstem ekonomických subjektů. Bližší informace k hodnocení najdete na internetových stránkách výzkumu.

Celkové pořadí:

1. Cheb
2. Aš
3. Mariánské Lázně
4. Karlovy Vary
5. Kraslice
6. Ostrov
7. Sokolov
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 5. 3. 2018 - 14:33