Domů Aktuality Záchranka pořídí pět nových sanitek a menší vůz pro lékaře

Záchranka pořídí pět nových sanitek a menší vůz pro lékaře

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje pokračuje v průběžné obnově svého vozového parku. Dosluhující vozidla vymění za pět nových sanit rychlé zdravotnické pomoci. Celková hodnota zakázky se bude pohybovat ve výši 15, 2 milionu korun s DPH. Záchranáři budou mít ale i nové osobní auto pro lékaře, který doprovází sanitku v případě, že si to stav pacienta na místě vyžaduje.
​„Vždy na začátku roku vypisujeme výběrové řízení na nákup nových sanitních vozů, které postupně nahradí auta, jež mají hodně najeto a náklady na jejich údržbu se neúměrně zvyšují. Záchranka má na to peníze z příspěvku od Karlovarského kraje. Počítáme s tím, že každá sanitka bude stát okolo 3 milionů korun, malé vozidlo v systému „rendez – vous“ podobné Škodě Kodiaq, jakou mají sokolovští záchranáři, bychom chtěli pořídit do 1 milionu korun,“ vyčíslil krajský radní Jan Bureš.

V obou případech bude hlavním kritériem ekonomické výhodnosti nabídek cena jak pořizovaných sanitních vozů, tak osobního vozidla rychlé lékařské pomoci.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 2. 2018 - 14:59