Domů Aktuality Krajské dotační programy podpoří rodiny, seniory i dobrovolníky

Krajské dotační programy podpoří rodiny, seniory i dobrovolníky

​Kraj vyhlašuje programy pro poskytování dotací z krajského rozpočtu na podporu rodiny, aktivní činnosti seniorů a dobrovolnictví. Žádat o dotace mohou spolky i neziskové organizace. Podávání žádostí je přitom jednodušší, protože žadatelé se zaregistrují v elektronickém systému a listinné podklady mohou doručit následně.

Nově vyhlášené programy by měly zamezit přílišnému množství individuálních dotací, se kterými se na kraj obraceli jednotliví zájemci v minulosti. „V programu na podporu rodiny jsme vyčlenili 200 tisíc korun, na aktivní činnost seniorů půjde dvakrát více než loni, tedy 400 tisíc korun. Na zajištění koordinace dobrovolníků v Karlovarském kraji pak máme připraveno 300 tisíc,“ vyčíslil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Elektronickou registraci v  programu pro poskytování dotací na podporu rodiny mohou organizace provést od 23. března 2018 do 5. dubna 2018. "Papírové" dokumenty je třeba donést do 10. dubna. Stejné lhůty platí i pro program poskytování dotací na podporu aktivní činnosti seniorů a na podporu dobrovolníků. Podle hejtmanky Jany Vildumetzové chce kraj v budoucnu zdokonalit systém žádostí o dotace tak, aby zájemci mohli i přílohy, které dnes nosí v listinné podobě, zaslat na úřad elektronickou cestou.


Informace o jednotlivých dotačních programech kraje najdou lidé na titulní straně krajských internetových stránek pod záložkou Programy Karlovarského kraje​ – informační web. Vyhlášení programů včetně pravidel bude zveřejněno minimálně 30 dnů před termínem počátku podávání žádostí.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 22. 2. 2018 - 08:51