Domů Aktuality Novou leteckou linkou z Moskvy do Karlových Varů přiletěli první cestující

Novou leteckou linkou z Moskvy do Karlových Varů přiletěli první cestující

​Jeden z nežádanějších ruských dopravců, nízkonákladová letecká společnost "POBEDA", zahájil v sobotu 17. února 2018 provoz na své nové mezinárodní lince z Moskvy (letiště Vnukovo) do Karlových Varů. Krajské město se tak stalo první destinací této společnosti v České republice.

Inaugurační let přivítala na karlovarském letišti vodní slavobrána, přítomni byli zástupci vedení Karlovarského kraje, města Karlovy Vary, ruského konzulátu, hotelů a cestovních kanceláří. Do krajského města přicestovalo více než 180 cestujících, kteří převzali drobné dárky. „Velmi mě těší, že se podařilo díky letecké společnosti POBEDA opět oživit nabídku leteckých linek karlovarského letiště a věřím, že si cestující tuto možnost navštívit nejen Karlovy Vary, ale i ostatní krásná lázeňská města a další místa v regionu, nenechají ujít. Letos chceme také navázat na úspěch sezónních letů do Taškentu a Tel Avivu. Přeji všem cestujícím, aby se jim u nás líbilo,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Lety mezi Moskvou a Karlovými Vary budou provozovány 2x týdně novými moderními letadly typu Boeing 737-800 o kapacitě celkem 189 míst. Minimální tarif je 499 rublů včetně všech letištních poplatků. Až do konce letního letového řádu roku 2018 je v rámci tohoto tarifu nabízeno minimálně 100 letenek. „Očekáváme, že díky novému dopravci se počet odbavených cestujících v roce 2018 více než zdvojnásobí a přiblíží se hranici 50 tisíc lidí,“ vyčíslil ředitel letiště Václav Černý.


Letecká společnost POBEDA je jediným nízkorozpočtovým leteckým dopravcem na ruském trhu a patří do skupiny Aeroflot. V roce 2017 přepravila POBEDA zhruba 4,6 milionu cestujících, z toho minimálně 350 tisíc letenek nabídla právě za  tarif 499 rublů včetně všech letištních poplatků. Aktuální ceny a trasy jsou zveřejňovány na oficiálních stránkách společnosti POBEDA, více o letovém řádu najdete na stránkách karlovarského letiště.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 19. 2. 2018 - 08:11