Domů Aktuality V Chebu opět chystají masopustní průvod

V Chebu opět chystají masopustní průvod

​Všichni, kteří se rádi baví a chtějí si zavzpomínat na staré tradice, by si rozhodně neměli nechat ujít veselý masopustní průvod v Chebu. Ten se vydá na cestu historickým městem v sobotu 10. února. Tentokrát bude patřit především šaškům, kašpárkům a tradičním maskám, jež znáte například z pohádek  nebo z Ladových obrázků.

Sraz je naplánován ve 13.45 hodin u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí průvod na svoji cestu ve 14.00 hodin. Pořadatelé, kterými jsou město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha, vyzývají všechny účastníky, aby si sebou nezapomněli vzít masku. Čím více jich bude, tím bude průvod pestřejší a veselejší.

Při své cestě neporuší masky ani letos staré nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, dostane se jim odměny v podobě masopustních koblih. Průvod zakončí svojí cestu před muzeem, kde bude tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska. K obveselení bude po celé sobotní odpoledne vyhrávat v muzeu kapela Kartáč. Návštěvníci se mimo jiné mohou těšit na nejrůznější masopustní dobroty a pro nejmenší je pak připravena pohádka v podání Divadla Letadlo. Více informací o programu i trase průvodu se dočtete na internetových stránkách muzea.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 1. 2018 - 09:46