Domů Aktuality Na Mattoni 1/2Maraton zbývá už jen polovina startovních čísel

Na Mattoni 1/2Maraton zbývá už jen polovina startovních čísel

​Je sice teprve leden, ale startovní pole 6. ročníku Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary už se rychle plní. Běžecký závod se v lázeňském městě uskuteční 19. května 2018 a letos přinese divácky atraktivnější trasu. Jeho součástí se také stane festival Sporťáček v Dvořákových sadech.


Kapacita Mattoni 1/2Maratonu je pro tento rok 4 000 běžců. Zaběhat na kolonádu si přijdou i filmové a televizní hvězdy, z nichž zatím nejpilnějši trénuje Dalibor Gondík. I letos je pak znát zvýšený zájem závodníků ze zahraničí, kteří dělají z Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary vůbec nejkosmopolitnější regionální půlmaraton v České republice. Zájemci o účast se mohou registrovat tradičně na stránkách agentury RunCzech.

Trasa půlmaratonu tentokrát startovní pole zavede častěji do centra města, běžci by se tak měli dočkat ještě větší podpory diváků. „Stavební práce, zejména na Doubském mostě, nás donutily trasu oproti loňsku pozměnit. Otočka bude už u KV Areny a nepobeží se kolem OC Varyáda a dostihového závodiště. Měla by však být divácky atraktivnější,“ vysvětlil technický manažer závodu Tomáš Coufal. Trasa dm rodinného běhu zůstává beze změn. 

Novým tahounem doprovodného programu bude letos Sporťáček – festival sportu, který mládeži v Dvořákových sadech nabídně možnost vyzkoušet si různé sportovní aktivity pod dohledem zkušených trenérů z oddílů a klubů z celého Karlovarského kraje.


Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary je držitelem prestižní zlaté známky Mezinárodní asociace atletických federací IAAF, kterou se může pyšnit jen necelá dvacítka světových měst. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 18. 1. 2018 - 08:23