Domů Aktuality Už více než 10 tisíc lidí z regionu se zapojilo do projektu Senior Pas

Už více než 10 tisíc lidí z regionu se zapojilo do projektu Senior Pas

V našem kraji už je více než 10 tisíc lidí zaregistrovaných v projektu Senior Pas. Ještě před třemi měsíci, než Karlovarský kraj projekt spustil, jich bylo pouhých 900. Karty pro občany starší 55 let umožňují lidem využívat zvýhodněné ceny za služby nebo zboží na území regionu i v dalších částech republiky. Mnohem více je v současnosti i poskytovatelů slev.
„Je vidět, že našim seniorům přesně takové možnosti, jaké nabízí Senior Pas, chyběly. Moc mě těší, že díky slevovým nabídkám, které mohou čerpat na výletech, v lékárnách, v kulturních zařízeních i sportovních areálech, budou déle aktivní a bohatší o nové zážitky.  Nyní je v Karlovarském kraji zaregistrovaných 10 433 občanů a slevy nabízí 95 poskytovatelů, což ve všech směrech předčilo naše očekávání.  Doufám, že budou mít lidé s využití Senior Pasu dobré zkušenosti a karta jim přinese užitek i radost,“ přeje si hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Ještě předtím, než se kraj v září 2017 oficiálně zapojil do celorepublikového projektu, bylo na našem území okolo 900 držitelů Senior Pasu a 9 poskytovatelů.  „Počítáme s tím, že v příštím roce přibydou nové slevové nabídky, navíc v lednu budeme mít pro seniory k dispozici katalog s přehledem všech poskytovatelů slev z našeho regionu. Kraj také pořídil vůz viditelně označený foty a nápisy, které se vztahují k projektu Senior Pasů. Automobil bude vyjíždět do regionu a přiveze registrační lístky i dalším lidem, kteří ještě nejsou držiteli karty,“ upřesňuje náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Senior Pasy jsou nepřenosné na jinou osobu a kraj je na základě registrace vydává zdarma. Výrobu a distribuci karet financuje Karlovarský kraj s příspěvkem z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Bližší informace o projektu a o poskytovatelích zvýhodněných služeb najdou lidé na internetových stránkách Senior Pasů, kde se mohou rovněž registrovat. Registraci lze provést i na stránkách Karlovarského kraje, kde zjistí zájemci také novinky o Senior Pasech pro každé následující období.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 12. 2017 - 11:36