Domů Aktuality Obchvat Mariánských Lázní se začne stavět začátkem nového roku

Obchvat Mariánských Lázní se začne stavět začátkem nového roku

​Ulevit lidem, kteří žijí ve městě a okolních obcích, by měl chystaný obchvat Mariánských Lázní. Jedna z nejnákladnějších krajských dopravních akcí příštího roku má vyjít zhruba na 250 milionů korun bez DPH a kraj na ní chce z velké části využít dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Rada Karlovarského kraje na svém pondělním zasedání schválila upravenou zadávací dokumentaci veřejné zakázky na provedení stavebních prací. Základním hodnotícím kritériem bude ekonomická výhodnost nabídky. Pokud půjde vše podle plánu, řidiči by se po novém obchvatu mohli projet už v roce 2021.

„Obchvat Mariánských Lázní by měl přispět k odvedení hlavně nákladní, ale i osobní dopravy, která projíždí Mariánskými Lázněmi směrem na Cheb. Určitě pomůže i okolním vesnicím. Obchvat bude dlouhý 2,4 kilometru a budou zde mostní estakády přes biozónu a podjezd pod železničním koridorem Cheb - Plzeň,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík během tiskové konference.

Začátek obchvatu je navržen v místě stávající křižovatky se silnicí III/2114 u Mariánských Lázní, která bude přestavěna na okružní křižovatku. Dále trasa vede údolím Kosového potoka, podchází stávající železniční trať č. 170 Plzeň - Cheb a pokračuje lesem jižně od koupaliště Lido po zemědělsky využívaných pozemcích až k nově budovanému obchvatu Trstěnic a Drmoulu, jenž začne v blízké době realizovat Ředitelství silnic a dálnic.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 12. 2017 - 14:15