Domů Aktuality Zájem o Senior Pasy v našem kraji předčil očekávání

Zájem o Senior Pasy v našem kraji předčil očekávání

​V září letošního roku spustil Karlovarský kraj projekt Senior Pasů pro občany z regionu, kteří prostřednictvím speciální karty mohou čerpat různé slevy na služby či zboží z oblasti zdravotnictví, wellness, ale i do sportovních areálů nebo kulturních stánků. Kraj původně počítal se zapojením asi 500 - 800 lidí. Zájem je ale mnohonásobně větší - v našem kraji se zaregistrovalo více než 7700 seniorů.
„Skutečně jsme to nečekali a moc nás ten obrovský počet zájemců těší, protože i díky Senior Pasům mohou senioři z našeho kraje být stále aktivní a získat zajímavé slevové nabídky. V našem kraji chceme mít do konce letošního roku 63 poskytovatelů slev, v příštím roce by jich mohlo být až 200. K Senior Pasům se přihlásily v našem kraji například lékárny, které nabízejí až šedesátiprocentní slevy, mimo jiné lékárna v Karlových Varech na Růžovém vrchu,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová. Seznam poskytovatelů slev najdou držitelé Senior Pasů a další zájemci v Krajských listech, které vyjdou v polovině prosince. K dispozici je také na internetových stránkách Karlovarského kraje, nebo přímo na stránce www.seniorpasy.cz.

Lidé se mohou také registrovat na akcích v kraji, kde na ně u stánku budou čekat zástupci společnosti Sun Drive Communications, která projekt zajišťuje, a úředníci krajského úřadu. Nejbližší akce se plánuje 3. prosince v Aši na Poštovním náměstí během tradiční oslavy adventu s bohatým programem. Podle náměstka hejtmanky Petra Kubise kraj uvede do provozu rovněž speciálně označený vůz, který bude jezdit po kraji a usnadní zájemcům o Senior Pasy potřebnou registraci.
Senior Pasy mají podobu plastové karty nepřenosné na jinou osobu a kraj je na základě registrace vydá zdarma všem lidem ve věku od 55 let. Výroba a distribuce karet je financována z krajského rozpočtu s příspěvkem z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 11. 2017 - 10:12