Domů Aktuality Hejtmanka Jana Vildumetzová nebude kumulovat dvě uvolněné, tedy placené funkce

Hejtmanka Jana Vildumetzová nebude kumulovat dvě uvolněné, tedy placené funkce

Vyjádření poslankyně a hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové ke kumulaci uvolněných funkcí:




Po dlouhém a poctivém zvažování jsem se rozhodla, že si ponechám mandát poslankyně, který jsem díky velkému množství preferenčních hlasů (7 000) v nejmenším volebním kraji získala v posledních sněmovních volbách a to i přesto, že jsem kandidovala na nevolitelném místě. Protože jsem ale před volbami i po nich několikrát veřejně prohlásila, že nebudu kumulovat dvě uvolněné, tedy placené funkce, činím tak a v Karlovarském kraji budu prozatím působit jako neuvolněná hejtmanka. Záměrně používám slovo „prozatím“, protože chci během nějakého období nejprve zjistit, jestli jsem vůbec časově schopná obě pozice zastávat.

 K tomuto rozhodnutí mě přimělo více okolností. Zaprvé vnímám silnou podporu voličů, kteří mi v parlamentních volbách dali sedm tisíc preferenčních hlasů, poslali mě na první místo naší kandidátky a tím i do poslanecké sněmovny. Tolik kroužků v historii našeho kraje ještě nikdo nedostal a já si toho velmi vážím.

 Zároveň mi ale velké množství občanů každý den píše, abych neodcházela od rozdělané práce karlovarské hejtmanky. Rozhodla jsem se tedy, že v Karlovarském kraji zatím zůstanu ve funkci jako neuvolněná hejtmanka, protože platí, že je zcela proti mému přesvědčení pobírat dva plné platy. 

 S vedením kraje a zastupitelským klubem našeho hnutí se co nejdříve dohodnu na systému mého fungování v regionu a případně i na tom, kdo z mých kolegů mě bude v době nepřítomnosti zastupovat a udržovat tak kontinuitu a pokračovat v započaté práci. 

Mgr. Jana Vildumetzová

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 22. 11. 2017 - 13:16