Domů Aktuality ​Hejtmanův pohár opět putuje do Sokolova

​Hejtmanův pohár opět putuje do Sokolova

​Oblíbená soutěž Hejtmanův pohár, kterou pořádá Asociace amatérských sportů České republiky, zná své vítěze. Nejlepší výkony předvedli mladí sportovci ze Sokolova. Druhé a třetí místo pak patřilo Nové Roli a Lomnici. Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová dnes předala žákům a jejich učitelům hodnotné ceny.

V soutěži Hejtmanův pohár žáci zápolí ve zdolávání opičí dráhy, která prověřuje jejich všestranné sportovní nadání. Dráha má unifikovanou podobu a je možné ji postavit v každé tělocvičně či multifunkčním hřišti. O vítězích přitom nerozhodují sekundy, ale soutěžní body. Sportovci mohou získat ještě bonusové body za plnění nejrůznějších hejtmanských výzev, natáčení videí či pořizování fotografií. Letos se do soutěžního klání přihlásilo 9 škol a 2190 žáků z našeho kraje.

„Velice mne těší, že mohu předat našim mladým sportovcům zasloužené ceny. Jsem na ně opravdu hrdá. Ráda bych ovšem, aby se do příštího ročníku soutěže zapojilo ještě více škol z našeho regionu, a proto v této souvislosti oslovíme jednotlivá města a obce,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během slavnostního vyhlášení výsledků soutěže.

Nejlépe si s absolvováním opičí dráhy poradili žáci ze Základní školy Sokolov v Běžecké ulici, kteří získali originální pohár, finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a drobné dárky od Karlovarského kraje. Druhá se umístila Základní škola Nová Role, která si odnesla poukaz na nákup sportovního vybavení za 4 tisíce korun. Třetí pak skončila Základní škola Lomnice, jejíž žáci byli odměněni poukazem v hodnotě 1 tisíc korun. Aby toho nebylo málo, pro výherce a jejich pedagogický doprovod byla ještě připravena bonusová prohlídka Krajské knihovny Karlovy Vary.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 11. 2017 - 13:27