Domů Aktuality Žlutičtí opět bodovali v učňovských soutěžích

Žlutičtí opět bodovali v učňovských soutěžích

​V tradiční dřevorubecké soutěži, která se uskutečnila v Hejnicích, obsadili zruční lesní mechanizátoři ze Střední lesnické školy Žlutice přední příčky. Z Horšovského Týna, kde probíhala aranžerská soutěž Chodské kvítí, si pak šikovné studentky přivezly rovněž krásná umístění.


Hejnického dřevorubce se v říjnu účastnili žáci nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a Rakouska. Diváci se mohli na vlastní oči přesvědčit o tom, jak je lesnická práce náročná a kolik nasazení a umu vyžaduje. Soutěžilo se například ve směrovém kácení, příčných a přesných řezech či odvětvování.

„Naši školu reprezentovali žáci třetího ročníku oboru Lesní mechanizátor Pavel Weinfurter a Štěpán Jaroš. Po usilovném dvoudenním boji se Pavel Weinfurter umístil na třetím místě v kácení jednotlivců, před ním byli jen závodníci ze Slovenska. Byl tedy v České republice první. Štěpán Jaroš získal druhé místo v přesném řezu, před ním byl jen jeden závodník ze Slovenska a tedy i on byl v České republice první. V celkovém hodnocení družstev jsme obsadili třetí místo,“ upřesnila ředitelka školy Radka Stolariková.

V soutěži Chodské kvítí, která se konala začátkem listopadu, své dovednosti předvedly studentky druhého ročníku oboru Zahradnické práce Tereza Matoušková, Hana Toušková a Helena Majorszká. Téma soutěže bylo „V zajetí podzimu a svíček“. Soutěžilo se v disciplínách, jako byl šperk pro dámu, podzimní svícen či volné aranžmá. „Porota hodnotila výtvarné a estetické pojetí, technické provedení a celkový dojem a díky své skvělé práci se Hana Toušková umístila na třetím místě. Po sečtení bodů všech soutěžících za jednotlivé školy obsadily žákyně třetí místo,“ dodala Stolariková.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 9. 11. 2017 - 14:38