Domů Aktuality Březová u Sokolova zve na festival kriminálních filmů

Březová u Sokolova zve na festival kriminálních filmů

​V pondělí 13. listopadu začne v Kulturním domě v Březové u Sokolova další ročník festivalu kriminálních filmů, takzvaný Krimifest Březová 2017. Akce s bohatým doprovodným programem slaví už 17 let své existence. Za tu dobu jej hostila řada českých měst. Záštitu nad festivalem letos převzal krajský policejní ředitel Petr Macháček.

Milovníkům krimifilmů nabídne festival od čtvrtka 16. listopadu do neděle 19. listopadu 12 vybraných snímků. Návštěvníci se mohou podívat také na výstavu s tématem "Vývoj bezpečnostních sborů od r. 1918 do současnosti" a malé i velké určitě nadchne výstava policejních aut (18. listopadu). Organizátoři připravují besedy a přednášky pro školy i širokou veřejnost, o zábavu se postará talk-show „Četnické humoresky“ s Tomášem Töpferem a Michalem Dlouhým v hlavních rolích (16. listopadu). 

Zlatým hřebem
programu se bezesporu stane benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR. "Ten se uskuteční ve středu 15. listopadu od 19 hodin v kinosále kulturního domu a výtěžek z něj bude věnován „Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni“, která se stará o pozůstalé po padlých policistech a hasičích," prozradil vedoucí Kulturního domu v Březové Michal Bedeč. S oblíbeným hudebním tělesem vystoupí také pěvečtí sólisté Tomáš Savka a Gabriela Urbánková.

Mediálními partnery festivalu jsou Sokolovský deník, Český rozhlas Plzeň a Region Západ. Vstupné 
na výstavy, přednášky a besedy je zdarma. Více informací a předprodej včetně rezervace vstupenek na filmová promítání, koncert či talk-show je k dispozici na stránkách Kulturního domu a multifunkčního centra Březová.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 9. 11. 2017 - 08:10