Domů Aktuality ​Obce a města z regionu mohou soutěžit o nejlepší webové stránky

​Obce a města z regionu mohou soutěžit o nejlepší webové stránky

​Přihlaste se do krajského kola jubilejního 20. ročníku soutěže Zlatý erb, jejímž cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Na výherce čekají zajímavé ceny a postup do celostátního finále. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 19. ledna 2018.

Smysl soutěže, kterou vyhlašuje spolek Český zavináč ve spolupráci s jednotlivými kraji, nespočívá jen ve srovnávání webů měst a obcí, ale také v tom, že jejich webmasterům a provozovatelům poskytuje užitečné informace pro jejich další zlepšování. Vítězům jednotlivých kategorií krajských kol bude navíc zajištěn vstup na konferenci ISSS v Hradci Králové a na odborné semináře zaměřené na hodnocení webů a s tím spojenou problematiku.

Místní samosprávy soutěží v krajském i celostátním kole ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce, Smart City a nejlepší elektronickou službu. Odborná porota se v rámci hodnocení zaměří zejména na povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah dalších zveřejněných informací či například přehlednost a výtvarné zpracování webu. Formulář přihlášky do soutěže včetně propozicí je k dispozici na webové stránce www.zlatyerb.cz.

Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. V uplynulém ročníku odborné poroty napříč regiony vybíraly z 504 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 8. 11. 2017 - 14:37