Domů Aktuality Bečovský zámek se může pochlubit novým přírůstkem v expozici

Bečovský zámek se může pochlubit novým přírůstkem v expozici

​Jsou tu podzimní prázdniny a my pro vás máme jeden zajímavý tip na výlet. Bečovský zámek prodlužuje sezónu a pro návštěvníky si přichystal velké překvapení. V expozici relikviáře sv. Maura budou nově vystaveny výroční zlaté mince. Zpestřete si volné dny nevšední prohlídkou.

Zlaté mince vydala u příležitosti výročí nalezení relikviáře sv. Maura Česká mincovna. Relikviář, který je označován za druhou nejcennější tuzemskou památku hned po korunovačních klenotech, byl objeven přesně 5. listopadu roku 1985. Autorem výtvarného řešení limitované série pamětních mincí je známý český medailér Vladimír Pavlica. Ten se při tvorbě reliéfu inspiroval samotnou zlatnickou výzdobou schránky, konkrétně čelními stranami se soškami Ježíše Krista a sv. Maura.

Ve dnech 26. až 27. října budou pro návštěvníky otevřeny zámecké interiéry i okruh relikviáře sv. Maura od 9:30 do 15:30 hodin. Prohlídky vycházejí na každou hodinu, přičemž pokladna bude v době oběda uzavřena od 12:30 do 13:00 hodin. Více informací najdete na internetových stránkách památky.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 10. 2017 - 10:12