Domů Aktuality O elektrotechniky z ostrovské průmyslovky má zájem ČEZ

O elektrotechniky z ostrovské průmyslovky má zájem ČEZ

​V tomto týdnu byl pro studenty Střední průmyslové školy Ostrov oboru Elektrotechnika oficiálně vyhlášen "Motivační program Prokopa Diviše" financovaný společností ČEZ Distribuce. Program nabízí zajímavé finanční ohodnocení jejich studijních výsledků i mimoškolních aktivit v rámci oboru.

SPŠ Ostrov je přitom jednou z deseti škol v republice, kde se ČEZ Distribuce rozhodla v tomto školním roce program realizovat.„ Naše škola se společností ČEZ spolupracuje dlouhodobě především v rámci „energetických maturit“, exkurzí, praxí a středoškolské odborné činnosti. Je tedy samozřejmé, že tam naši absolventi hledají uplatnění. Tento program by jejich zájem o kariéru v ČEZ měl podpořit a oceněným i usnadnit,“ uvedl ředitel SPŠ Ostrov Pavel Žemlička.

Do loňského pilotního projektu bylo zapojeno pět škol. Programu se zúčastnilo více než 500 studentů, oceněno jich bylo celkem 45 a ti se podělili o celkovou částku 508 tisíc korun. Letos se počítá se zapojením tisícovky studentů. SPŠ Ostrov vytvořila po
dle zadání pro účastníky programu kritéria, mezi něž mimo jiné patří dobrý školní prospěch především v odborných předmětech, aktivita ve výuce ve formě účasti v různých soutěžích a v neposlední řadě zapojení v programech a projektech pořádaných skupinou ČEZ. 

Celkové výsledky bude hodnotit komise složená ze zástupců školy, Asociace energetických manažerů a ČEZ Distribuce. Studenti budou body sbírat v průběhu celého školního roku, vyhlášení vítězů se uskuteční před hlavními prázdninami. „Spolupráce s potencionálními zaměstnavateli našich budoucích absolventů je pro nás dlouhodobou prioritou, proto podporujeme různé aktivity, které nejen že zvýší zájem o studium technických oborů, ale také přispějí k vytvoření užšího propojení mezi školní teorií a podnikovou praxí,“ uzavřel Žemlička.


            

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 10. 2017 - 14:02