Domů Aktuality Knihovna z Velké Hleďsebe slaví úspěch

Knihovna z Velké Hleďsebe slaví úspěch

​Na začátku října proběhlo slavnostní udílení cen Knihovna roku 2017. Diplom si kromě dalších oceněných odnesla i obecní knihovna z Velké Hleďsebe vedená knihovníkem Petrem Kreuzem, a to za vynikající práci se seniory, mimořádnou rozmanitost pořádaných aktivit a efektivní naplňování funkce komunitního centra obce.

Smyslem ocenění je vyjádření veřejného uznání knihovnám, jejich pracovníkům i obcím za úsilí o rozvoj knihovnických služeb a čtenářství. Soutěží se ve dvou kategoriích, a sice „základní knihovna“ a „významný počin v oblasti poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb“. Kromě hlavních cen byly v obou kategoriích uděleny ministrem kultury Danielem Hermanem i diplomy.

Knihovna ve Velké Hleďsebi je umístěna v rekonstruovaných prostorách obecního úřadu. Disponuje prostorným a velmi pěkným, moderně vybaveným interiérem, který doplňuje posezení pro uživatele v pergole před knihovnou. Knihovna se stala postupně skutečným komunitním centrem, živým srdcem obce, kde se setkávají všechny generace a skupiny obyvatel. Mimořádná je intenzita a kvalita práce knihovny se seniory a také s dobrovolníky v čele se starostkou obce. Obdivuhodná je šíře a rozmanitost pořádaných aktivit i spolupráce s řadou partnerů.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 18. 10. 2017 - 09:43